Producten

Algemene productinformatie 

Houtpellets geven comfortabele duurzame warmte uit de korreltjes geperst houtzaagsel. Hierdoor verwarmt u op een duurzame en CO2 neutrale manier uw gebouw. Het hout is afkomstig uit productiebossen en worden via duurzaam productiebosbeheer hernieuwbaar aangeplant. De 6mm cilindervormige houtpellets voldoen aan de ENplusA1 en/of Din+ normen. Onafhankelijke analyses en certificaten zijn per merk verkrijgbaar.

Leuke weetjes over houtpellets

Allerlei achtergrondinformatie over houtpellets
In deze informatierubriek wordt met zorgvuldigheid alle informatie met betrekking tot het verbruik van houtpellets objectief gepresenteerd.Verwarmen met houtpellets?
Met houtpellets kunt u uw woning of bedrijfsgebouw helemaal voorzien van warme lucht en/of warm water. Verwarmen met houtpellets is verwarmen met een rendement van een gaskachel, maar dan WEL met een onuitputtelijk duurzaam rendement! Verwarmen met houtpellets is verwarmen met hout, maar dan WEL gebruiksvriendelijker!


Voordelen van verwarmen met houtpellets
– Gezellige warmte
– CO2 neutraal stoken
– Goedkoper verwarmen dan met aardgas
– Verwarmen met hernieuwbare energie


Waarom overschakelen op de brandstof Houtpellets?
10 goede redenen om op houtpellets over te schakelen:
1. Keuzevrijheid van aanbieders
2. Lokale productie
3. Comfortabele warmte
4. Zuiniger verwarmen
5. Ecologisch verwarmen
6. CO2-neutraal verwarmen
7. Hernieuwbare brandstof
8. Overal toepasbaar
9. Automatisch werkende kachel/ketel
10 Geurloos verwarmen

(Bron: wArm Het magazine van Stroomop en OkoFEN Belgium #03 voorjaar 2014)


Hoe worden houtpellets omgezet naar comfortabele warmte?
Klik hier om het informatieve filmpje te bekijken.


Hoe werkt een houtpelletkachel?
Klik hier om het technische filmpje te bekijken.


Energievergelijkingen
1 kilo houtpellets
= 0,5 m3 aardgas
= 0,5 liter huisbrandolie
= 075 liter propaan


Energie besparen
Besparen op de energierekening met houtpellets stoken met
51% ten opzichte van aardgas
64% ten opzichte van propaan
71% ten opzichte van stookolie
35% ten opzichte van warmtepomp


Kwaliteitsnormen
De nieuwe norm is EN+ welke verdeeld is in 3 categorieën te noemen EN+ A1, EN+ A2 en EN+ B. Vooral voor zagerijen die een eigen pers hebben is A1 en A2 interessant. In deze categorieën dient men exact aan te kunnen tonen waar de grondstof vandaan komt.(oorsprong) Bij A1 en A2 bestaat de houtpellet uit echt schoon onbehandeld hout. Kwaliteit A2 heeft in plaats van een maximaal chloorgehalte van <0,02% een grenswaarde van <0.03%. Bruine houtpellets, waar dus ook hardhout in verwerkt wordt, zijn altijd een A2 kwaliteit daar hardhout meer NaCl (zout) bevat dan “wit hout”. Catergorie B is voor houtpelletfabrieken die op grote schaal grondstoffen inzamelen. Categorie B wil dus niet zeggen dat het een slechtere kwaliteit is. Enkel de exacte herkomst van de grondstoffen is moeilijk aan te tonen. Alle grondstoffen worden in de regel in een straal van gemiddeld 80km om een fabriek heen ingezameld. Dus voor Nederlandse fabrieken is dit de Benelux plus grensgebied Duitsland. Voor alle EN+ categorieën gelden dezelfde normen als het gaat om bemonstering, kwaliteitscontrole en klachtafhandeling. Let dus de komende tijd op dit keurmerk. Ziet u het niet op de verpakking, informeer dan bij de fabrikant of ze EN+ hebben of reeds aangevraagd hebben. Voorts kan een fabriek ook nog NTA 8080 gecertificeerd zijn. Deze certificering dekt volledig de kwaliteit van de grondstoffen als ook het bewijs dat alles schoon, onbehandeld en uit gecontroleerde houtkap komt. NTA 8080 wordt streng gecontroleerd door onafhankelijk aangewezen laboratoria door middel van steekproeven bij desbetreffende fabrieken. (Bron: Wikipedia)


Moeilijke woorden?
Branddriehoek: Optimale verhouding tussen Brandstof, Zuurstof en Temperatuur
Din+ norm normering
EAN: normering
Kwh: kilowattuur: standaardeenheid voor energie: 1kwh= 3600 KiloJoule
KJ: KiloJoule: 1.000Joule
MJ: MegaJoule:
Cal: calorie 1 calorie: 4,1876Joule

Landelijke beschikbaarheid

Als eerste in Nederland kiest Houtpellets.nl voor de praktische oplossing in de levering van zakverpakte houtpellets. Door jarenlange ervaring hebben we gekozen om de bezorging naar de eindgebruikers te verzorgen per 1/4, 1/2 of hele pallet. Hiervoor zijn simpelweg de benoemingen Small, Medium en Large. Door het landelijke dealernetwerk en thuisbezorging zijn houtpellets altijd dichtbij!!

Verpakkingen 

De houtpellets zijn verkrijgbaar volgens onderstaand schema. De prijs van een pallet-product is inclusief houtpellets en bezorging bij u op locatie in Nederland.

 

houtpellets verpakking small
houtpellets verpakking medium
houtpellets verpakking large
houtpellets verpakkingbig bag
 

Merken

Houtpellets.nl heeft de volgende merken geselecteerd voor haar dealers:

 

houtpellets vterraxl

Terraxl houtpellets zijn met zorg geproduceerd. Terraxl levert natuurlijke producten voor mens en dier, aan grootverbruiker en particulier. Natuurlijke producten die exclusief zijn geselecteerd speciaal voor u. Van producent naar consument.

houtpellets comfort

Comfort pellets zijn gemaakt uit 100% maagdelijk hout en gegarandeerd afkomstig uit duurzame bosbouw. Gecertificeerde ENplusA1 houtpellets.

houtpellets purepower

Pure Power levert 15kg ENplus A1 houtpellets in heel Nederland. De houtpellets zijn onderworpen aan strenge productie eisen en geven u als consument de zekerheid dat er géén materialen in zijn verwerkt die schadelijk zijn voor uw pelletkachel.

houtpellets agriselect

Agriselect houtpellets zijn gemaakt uit duurzame bosbouw. Gecertificeerde ENplusA1 houtpellets.